2011. szeptember 24-én, szép őszi szombaton gyülekezeti napot tartottunk Csillaghegyen. A nap első programja az énektanulás volt. Mórocz Ildikó vezetésével két éneket gyakoroltunk.
A kezdő áhítatot Deák Zoltán nyugdíjas lelkészünk tartotta a mai igekalauzunk alapján. Pál apostol Galatákhoz irt levele 1.1-9
Ezután egy előadást hallgattunk meg Battyányi Géza lelkészünk által kidolgozva. Dávid és Betsabé történetéről szólt az előadás a 2 Sámuel 11. 12,1-14. alapján.
A történet kiscsoportos feldolgozására az előadás után került sor. Az előzőleg húzott csoport számok alapján a jelenlevő 30 felnőttet 4 csoportra osztottuk. A csoportban lévők rövid bemutatkozása után beszélgettünk az elhangzottakról az életünkből is merített történetekkel együtt. Több mindent megtudtunk egymásról, életünkről és a körülöttünk élőkről. Kérdésekre adott válaszok alapján összegeztük a csoport munkát és beszámoltunk az átgondoltakról.
Rövid szünet és ebédre való készülődés következett. Az ebéd ideje is alkalmat adott az egymással történő beszélgetésre.
Délután 4 testvérünk gyülekezetbe való érkezésének útjáról tartott előadást.
A bemutatkozások után a gyülekezet építéséről, a jövőbeni feladatokról és lehetőségekről beszélgettünk csoportbontásban. Az összegzéseket ismertették a csoportok.
Ez az alkalom újra bebizonyította számomra, hogy jó együtt tölteni az időnket az evangélium, a biblia tanításaival foglalkozva. Egymás véleményét, gondolkodásmódját, hozzáállását meghallgatni. Ezek a beszélgetések, mind bizonyságtételek és hitünkben való megerősítést, felüdülést és feltöltődést szolgálják. Minden alkalmat jó megragadni, ezekre a találkozásokra. Erősíti Jézus Krisztussal és egymással való kapcsolatunkat. Visszahat a közösség életére, áldást hozva az egész gyülekezet számára és motivál a további szolgálatra.
Jézus krisztus mondja. „Ahol ketten vagy hárman összegyűlnek az én nevemben: ott vagyok közöttük.” Máté 18,20
Ligeti Zsuzsa
 

Szerző: Battyányi  2011.10.01. 20:42 Szólj hozzá!

Címkék: templom presbiter baross szabolcs gyülekezeti nap

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaghegy.blog.hu/api/trackback/id/tr253270744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása