Imanap 1.jpg

2014. március 7-én az egyiptomi nőtestvérek által összeállított liturgia szerinti együtt imádkozásra jöttünk össze Csillaghegyen a gyülekezeti termünkben. Hetekkel előtte már mindenki értesült erről az alkalomról. Testvérek spontán is többször beszélgettek Egyiptomról, egyiptomi élményeikről. Többen is felajánlották, hogy felkészülnek az alkalomra.

Imanap 3.jpgAz alkalmat áhítattal kezdtük melynek lényege az egymás terhének hordozása és annak a csodának a tudatosítása, hogy abban a pillanatban milyen sok országban, és felekezetben ugyanígy együtt vannak testvéreink hálát adva Istennek, Őt dicsőítve és kérve mindannyiunkra az ő áldását és az élő vizet mindannyiunk életében. Röviden megismerhettük Egyiptom földrajzát, történelmét gazdasági helyzetét, a nők és a kopt egyház életét. Több testvérünk személyes élményeikkel színesítették az ismereteinket.

Imanap 2.jpgAz előkészített liturgia után a hozott testvérek által készített egyiptomi ételek fogyasztásával is az egyiptomi nőtestvéreinkre gondoltunk. Számunkra is mindig áldott alkalom ez az évente ismétlődő együttlét, ahol más országokban élő hittestvéreinkkel együtt élhetünk meg. Nálunk az is igazán remek, hogy erre az alkalomra nemcsak nőtestvéreink, hanem férfitestvéreink is szívesen eljönnek és a felkészülésben is részt vesznek. Fiatalok és gyerekek is részt vesznek ezen a közös alkalmon.
Ligeti Zsuzsa

További képek >>>

Egyiptomi receptek és további információk >>>

Szerző: Battyányi  2014.03.10. 00:16 Szólj hozzá!

Címkék: református 2014 Egyiptom Csillaghegy Imanap kopt keresztyén

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaghegy.blog.hu/api/trackback/id/tr845852048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása