img_4321_opt-email.jpg

"Jöjjetek utánam, és emberhalászokká teszlek benneteket." Mk 1,17

Kedves Testvérek!

Szeretettel várunk mindenkit 10 órától a vasárnapi istentiszteleteken! Egyházunk közleménye szerint visszatérhetünk a járvány előtti állapotokhoz. Természetesen, ha valaki biztonságosabbnak érzi, az továbbra is viselhet maszkot és nem kötelező az istentiszteletek végén a kézfogás sem.

20210602_202418.jpg

Felnőtt konfirmandusainkkal 2021. június 2-án tartottuk a fogadalomtétel előtti beszélgetést. Nemcsak arról bizonyosodhattunk meg, hogy ismerik hitünk igazságait, hanem a bizonyságtételekből mindannyian épülhettünk is.  Június 6-án, a vasárnapi istentiszteleten tettek hitvallást, kaptak áldást, és fogadtuk be őket a Krisztussal és a gyülekezettel való közösségbe. Ezt a közösséget ábrázolta ki az első, gyülekezettel közös úrvacsora is.

20210624_161716.jpg

Meg tudtuk tartani a szünet első teljes hetében a hittanos napközis tábort is. Reggelenként nyuszit simogattunk, sokat énekeltünk és szép történeteket ismertünk meg. Minden nap sikerült hazavinni egy olyan saját kézzel készült alkotást, melyek segítettek otthon elmesélni a tanultakat. Az ötezer ember megvendégelésének emlékezetére még kis kenyércipókat is sütöttünk. Köszönjük a szülőktől kapott gyümölcsöt, süteményt, fagylaltot! A nagy meleg miatt csak egyszer kirándultunk, amikor a Margit-szigeten Bringó hintóra pattantunk, melyet gyülekezetünk tagjának támogatásával vehettünk igénybe. Köszönjük Battyányiné Somogyi Angéla szolgálatát, és a logisztikai segítséget Göbölyös Károlyné, Dr Moldoványi Erzsébetnek, és a három fiatal önkéntesünknek! Pénteken, Szeles Béla presbiterünk és kedves felesége, Irénke által főzött vacsorát fogyaszthattunk el közösen a szülőkkel és gyermekekkel. Köszönjük a finom falatokat!

img_4372_opt-email.jpg

80 évvel ezelőtt, 1941. június 29-én szentelte fel a Csillaghegyi református templomot Ravasz László, a Dunamelléki Református Egyházkerület akkori püspöke. Templomunk alapkövét 1926-ban tették le. Az építésben nagy szerepe volt annak, hogy az első lelkipásztor, Tóth Ernő felesége holland rokonsága a holland reformátusok között indított gyűjtést. Június 27-én, hálaadó istentiszteleten emlékeztünk meg az eseményről, amikor hosszú idő után újra találkozhattunk szeretetvendégségen is. Az évfordulóra Dr. Váczi Mária és Dr. Radich Orsolya készített adományként egy 10 roll up-ból álló kiállítást, melyen szemelvényeket találunk az elmúlt nyolcvan év történetéből. Köszönjük a szép ajándékot!

20210702_191921.jpg

Június 30-tól július 4-ig Balatonszárszón kilencedik alkalommal rendeztük meg a szokásos gyülekezeti tábort. A közös éneklés, áhítatok, a bevezető előadásokat követő csoportbeszélgetések és imádság mellett jutott a pihenésre, strandolásra és kirándulásra is. A gyerekek számára a (felnőtt) beszélgetések alatt énektanulás, biblia történet feldolgozása és kézműves foglalkozás adott érdekes programot. Köszönjük Bozsóki Zoltánné, Éva és Kolonics Ildikó szolgálatát! Az igazi balatoni érzéshez most is hozzájárult az esti hajókirándulás, amikor a lebukó nap sugaraival búcsúztunk a magyar tengertől.

Szeretettel várom alkalmainkra!
Áldás, békesség!
Battyányi Géza református lelkipásztor

Szerző: Battyányi  2021.07.10. 13:51 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaghegy.blog.hu/api/trackback/id/tr8516618388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.07.11. 18:05:22

(Ezt a blogomban is olvashatod)
A második képen hatalmas betűkkel: az Isten szeretet. Nem sértésnek szánom,de halvány fogalmad sincs Isten szeretetéről. Tudom,most megsértve érzed magad,igazad is van,sajnos nekem is. Mert az isteni szeretetett,az emberi szeretetnek hiszed,pontosabban,fordítva. Amit te a szeretetről gondolsz vagy valaha is tapasztaltál,az csupán emberi szeretet,mely önző,gyerekes,korlátolt,stb. Mi emberek lépesek vagyunk szeretetből ölni,sőt,elhisszük azt is,hogy Isten is ilyen. Soha nem tapasztaltuk meg a tiszta,feltétel nélküli szeretetet. Fel sem tudjuk fogni,milyen lehet az. De ez minket nem zavar,gond nélkül ruházzuk át a mi együgyű szeretetünket Istenre. Milyen érdekesek vagytok,ti keresztények. Elméletben már tudjátok,mennyire fontos a szeretet,de gyakorolni még alig tudjátok. A példa rá,hogy elhiszitek,hogy Isten az embert bosszúból,hogy tanuljon,megöli. Milyen együgyű Isten ölné meg gyermekeit?? Tényleg nem látjátok,ami az orrtok előtt van? Minden szinten elítélitek a gyilkosságot,már az állatokat is kíméletesen kell megölni. Ez jó,ide fejlődtünk,dicséretes. Ám az istenetektől elfogadjátok,hogy magzatokat,csecsemőket,nőket,stb gyilkolt meg az özönvízben. Tényleg csak ennyit nézel ki Istenből??
süti beállítások módosítása