20210428_160447.jpg

„Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen.” 2Péter 3,9

Kedves Testvérek!

A presbitérium tagjaival együtt, Istennek adunk hálát az áldozatkészségért, hiszen ebben az évben is sokan támogatták gyülekezeti tagok, és azon kívül is, egyházközségünk napi működését. Köszönjük a templomban adott, és az online fizetett persely adományokat! Köszönjük, hogy hozzájárultak a gyülekezet fenntartói hozzájárulás fizetésével egyházközségünk működőképességéhez!
Köszönjük az úrvacsorai alkalmak előtti úrvacsorai jegyekre szánt hálaadományokat, és minden támogatást, amellyel segítették gyülekezetünk közösségének életét!
Nem mindenki tudja, hogy a református egyházközségek Magyarországon önfenntartóak. Így a működési kiadásokat (rezsi és személyi kiadásokat, beleértve a lelkész fizetését is) az egyháztagok adományaiból (persely és egyházfenntartói) fedezik. Természetesen igyekszünk a felújítások és egyes közösségi programok támogatására minden pályázati lehetőséget megragadni, melyek kiegészülnek a helyi adakozással.

Az adventi időszakban már hagyomány Csillaghegyen, hogy három területen is igyekszünk segíteni. A Juhász Zsófia Református Szeretetotthon Fogyatékosokat Ápoló és Gondozó Intézmény fogyatékkal élő lakóit leptük meg süteménnyel, melyről rövid beszámolót találunk a honlapon. A Magyar Református Szeretetszolgálat „Szeretetdoboz” akciójához kapcsolódva rászoruló családoknak segítettünk ebben az évben is, részletekről itt olvashatnak. A két gyülekezeten kívüli támogatásra összesen 452 ezer forint adomány érkezett, melyet továbbítottunk.
A gyülekezeti adventi vásár bevétele segíti a helyi karácsonyi kiadásokat, az idősek részére készített csomagokat, és a gyermekek szentesti édesség ajándékát. Ebben az évben mintegy 105 ezer forint bevétellel járulhatott hozzá a költségekhez. Köszönjük a szervezők szolgálatát és az adakozók segítségét!

Advent negyedik vasárnapján, két év után újra hangozhatott kórusunk éneke az istentiszteleten. Köszönjük szolgálatukat, amellyel igazi adventi hangulatot varázsoltak a templomban. A rövid leírásban elérhetők elérhető az eseményről készült kép, videó és hanganyag.

www.reformatustemplom.hu 

Szerző: Battyányi  2021.12.23. 00:19 Szólj hozzá!

Címkék: karácsony templom református Csillaghegy

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaghegy.blog.hu/api/trackback/id/tr5716791226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása