image001.jpgKedves Testvérek! Kedves Gyülekezet!

FIGYELEM! VÁLTOZÁS!

Az Őrbottyánba (2021. május 15-én) tervezett segítség elmarad. A rossz idő miatt, a járványhelyzetre tekintettel eleve szabadtérinek tervezett programot, a Szeretetotthon jelzése alapján törölnünk kell. Megértésüket köszönjük!

Segítsünk Őrbottyánban, a Juhász Zsófia Református Szeretetotthonban! Május 15-én, református egyházunk „Szeretethíd” országos rendezvénye keretében újra lehetőségünk van arra, hogy meglátogassuk az őrbottyáni otthon ápoltjait. Szeretettel hívok és várok mindenkit!
Jelentkezni az alábbi linken lehet >>>

Kérem, olvassák el Vida Csongor, programot szervező és irányító presbiter testvérünk felhívását és tájékoztatását!
Battyányi Géza református lelkész

Kedves Testvérek!

Istennek hálatelt szívvel értesíthetlek Benneteket, hogy 2021 május 15.-én (szombaton) ismét lehetőségünk van meglátogatni fogyatékos Testvéreinket az őrbottyáni Juhász Zsófia Szeretetotthonban az éves „Szeretethíd” megrendezésének alkalmából.

Görcsös Éva vezető-lelkésznő, a dolgozók, a bent lakók nagyon nagy szeretettel várnak bennünket.  Az igazgatónő elmondása alapján nagyon nehéz éven vannak túl. Nagyon sok új kihívással, nehézséggel kellet megküzdeniük. Nagyon hiányoztunk Nekik és várják a személyes találkozást.

A járvány ott is végigsöpört a dolgozókon és a bent lakókon egyaránt. Istennek hála szinte mindenki felépült. Egy legyengült szervezetű fekvőbeteg ápoltat veszítettek el. Mostanra az összes bentlakó és dolgozó megkapta mindkét oltását.

Ezért nagyon fontos, hogy mi is be legyünk oltva! Kérem azok a Testvérek jelentkezzenek, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal. Védjük Őket és magunkat is!

Miben is tudunk segíteni?

  1. Az igazgatónő elmondása szerint a puszta jelenlétünk, látogatásunk, személyes találkozásunk a legfontosabb segítség e nehéz év után. Nagyon ki vannak erre az ápoltak „éhezve”.
  2. Akik ennél többet szeretnének csinálni, azoknak lehetősége van 1-2 órás kertészkedésre. Virágot fognak hozni és azokat kellene kiültetni.  Elképzelhető még kevés fűnyírás, esetleg egy kis kerti pad lefestése.

Mindenképpen szabadtéri, kerti elfoglaltság lesz. Reménység szerint gyönyörű napsütéses idő lesz, ahogyan ez mindig volt. (Nagytiszteletű Úr szokta intézni J)

Nem kell magunkkal vinni semmi szerszámot.  

Nagy szeretettel készülnek és várnak bennünket. Ezenkívül hideg-meleg étellel, itallal készülnek mindig. Igazi SZERETET VENDÉGSÉG!  Körülbelül 12.00 és 13.00 óra között lesz vége a látogatásnak.

Találkozás: 2021. május 15., szombat 08.45 a csillaghegyi templom előtt. (1039 Vörösmarty u.2.)

Mindenki jelentkezésére számítunk (12-100 éves kor között) függetlenül attól, hogy van –e autója vagy nincs. Ha nincs autója megszervezzük, hogy elvigyük és hazahozzuk.   Nagytiszteletű Úr elmondja/ leírja a jelentkezés módját, de nálam is lehet telefonon jelezni a szándékot. 

Remélem sokaknak kedvet csináltam egy szombat délelőtti derűs, vidám jócselekedetre.

Végezetül Pál apostol korinthusiakhoz írt leveléből szeretnék idézni:

„Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén, ha szeretet nincs bennem, csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom. Lehet prófétáló tehetségem, ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat, hitemmel elmozdíthatom a hegyeket, ha szeretet nincs bennem, mit sem érek. Szétoszthatom mindenemet a nélkülözők közt, odaadhatom a testemet is égőáldozatul, ha szeretet nincs bennem, mit sem használ nekem.” 1Kor 13,1-3

Áldás, békesség!

Vida Csongor

Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség
1039 Budapest, Vörösmarty utca 2.
Telefon: +36304009807
Honlap >>>   Facebook >>>  Instagram >>>

Szerző: Battyányi  2021.05.05. 11:54 Szólj hozzá!

Címkék: református őrbottyán presbiter szeretethíd

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaghegy.blog.hu/api/trackback/id/tr8316523100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása