275828511_2184562255055707_7487806931204269397_n.jpg

„Ti ne féljetek! Mert tudom, hogy a megfeszített Jézust keresitek." Máté 28,5

Kedves Testvérek az Úr Jézus Krisztusban!

Áldott húsvéti ünnepeket kívánok minden kedves hírlevél olvasónak és minden gyülekezeti tagunknak, hittanosaink családtagjaikkal együtt!
Szeretettel hívok mindenkit, hogy ünnepeljünk együtt az istentiszteleteken!

Húsvét mindkét napján 10.00 órakor kezdődik az úrvacsorás istentisztelet, vasárnap gyermek-istentisztelet is lesz.
Az istentiszteletet közvetítjük is, elsősorban a betegeknek; illetve azoknak, akik máshol nem tudnak eljutni az istentiszteletre. Ezek később is megnézhetők, a korábban elhangzott igehirdetésekkel együtt, gyülekezetünk Facebook közösségi oldalán, illetve a YouTube csatornánkon. Aki szívesebben hallgatná inkább, annak a honlapon található hangfelvételeket ajánlom: többen jelezték, hogy autóvezetés közben használják ki ezt a lehetőséget.

Megkeresztelt gyerekek vasárnapja lesz Csillaghegyen április 24-én a 10.00 órakor kezdődő istentiszteleten. A még nem konfirmált, megkeresztelt gyerekeket és szüleiket hívjuk erre a vasárnapra, hogy együtt imádkozhassunk a gyermekekért és családjaikért; valamint Isten áldásában részesüljenek. Erre az istentisztelet legelején kerül sor, így a gyerekek a gyermek-istentiszteletre tudnak majd elmenni; addig, ameddig a felnőttekkel a templomban figyelünk Isten üzenetére. Nemcsak azokat várjuk, akik Csillaghegyen részesültek a keresztség sákramentumában, hanem a máshol megkeresztelteket is. Imádkozom, hogy mindenkivel találkozhassunk április 24-án!

Hálás vagyok az ünnep eddigi találkozásaiért, amikor bűnbánati istentiszteleteken lehettünk együtt kedden és szerdán este a templomban. Nagycsütörtökön a gyülekezeti teremben asztaloknál ülve vehettük az úrvacsorai jegyeit magunkhoz, nagypénteken délelőtt pedig a templomban emlékeztünk Jézus krisztus kereszthalálára. Nagypénteken este, két év kényszerű kihagyás után folytathattuk a 2006-ban elkezdett Csillaghegyi Passiót a templomban, amikor Jézus szenvedéstörténetét és feltámadást kísértük közös szolgálattal: olvasással és énekléssel együtt végig.

Találkozzunk az ünnepi istentiszteleteken!

Áldás, békesség!

Battyányi Géza református lelkipásztor

Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség
1039 Budapest, Vörösmarty utca 2.
Telefon: 304009807
www.reformatustemplom.hu
Email: budapest-csillaghegy@reformatus.hu

Honlap >>>      Facebook >>>
Youtube >>>    Instagram >>>

Szerző: Battyányi  2022.04.16. 14:35 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaghegy.blog.hu/api/trackback/id/tr6817809371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása