20200423_165609_virag_04_26ra_magnolia.jpg„Mindeddig megsegített minket az Úr!” 1Sámuel 7,12

A Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközségben 2020. május 24-től kezdve tartunk újra nyilvános istentiszteleteket, amelyeket közvetítjük is. Csak a vasárnapi és ünnepi istentiszteletek lesznek nyilvánosak, minden más alkalom vagy online kerül megrendezésre, vagy az eddigiekhez hasonlóan felfüggesztve marad. Pünkösdkor úrvacsorázunk a templomban, az úrvacsorai jegyek kiszolgáltatásának biztonságos módjáról a szolgáló presbiterekkel május 24. vasárnap után egyeztetünk. A szolgáló presbiterek számára kiegészítő segédlet készült.  Az istentiszteleteket az alábbi biztonsági intézkedésének betartásával valósítjuk meg.
A vasárnapi istentisztelet látogatásának szabályai a koronavírus járvány idején:

1, Kérjük a templomlátogatókat, hogy csak egészségesen jöjjenek az istentiszteletre!

2, A templomban a szájat és az orrot eltakaró eszköz (például orvosi maszk, sál, kendő) viselése szükséges!

3, A templomban és az udvaron is tartani kell a 1,5 méter távolságot egymással, így a kézfogás, ölelés, stb. egymás között sem lehetséges. Érkezéskor és távozáskor is tartsuk a 1,5 méter távolságot egymás között.

4, Érkezéskor használjuk a kézfertőtlenítő folyadékot! Ha van saját, hozhatunk magunkkal.

5, Befizetéskor az iratmissziós asztalnál is tartsuk egymással a távolságot és ne akadályozzuk a többiek mozgását. Ha lehetséges, az egyházfenntartói hozzájárulást átutalással oldjuk meg.

6, A templomban a presbiterek útmutatása alapján foglaljuk el a helyet.  Jellemzően az első sor két szélére ülünk, a második közepére, és így tovább. Természetesen családtagokra nem vonatkozik a távolságtartás szabálya.

7, Kérjük, hogy ha van saját énekeskönyv, hozzuk magunkkal és abból énekeljünk. Az énekeskönyv énekei okostelefonra is letölthetők, éljünk ezzel a lehetőséggel is!

8, Amennyiben nem feltétlenül szükséges, kerüljük a mellékhelyiség használatát. Használata esetén az ott elhelyezett fertőtlenítő folyékony szappannal mossunk kezet.

9, Az istentisztelet végén a biztonságos távolság tartásával és a torlódás elkerülésével távozzunk a templomból.

Budapest, 2020. május 21., az egyházközség elnöksége:

Battyányi Géza lelkipásztor és Veres Sándor gondnok

Szerző: Battyányi  2020.05.23. 15:40 Szólj hozzá!

Címkék: református presbiter Csillaghegy Covid-19

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaghegy.blog.hu/api/trackback/id/tr7415713848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása