konfirmacio_2020.jpg„Vigyázzatok, álljatok meg a hitben, legyetek férfiak, legyetek erősek! Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” 1Korinthus 16,13-14

Kedves Testvérek!

Gyülekezetünkben ősszel új konfirmációs tanfolyamot indítunk mind a gyerekek, mind a felnőttek részére.
Minden feltétel nélkül várjuk a legalább hetedikes, vagy nagyobb gyerekeket a tanfolyamra. Természetese a református templomban megkeresztelt gyerekekre különösen is számítunk, de nem akadály, ha még nem történt meg a keresztelés, illetve az sem, ha nem református templomban részesült a keresztségben. A református templomban történt kereszteléskor a szülők ígéretet tettek, hogy gyermekeiket úgy nevelik, hogy azok konfirmálni fognak.
De mi a konfirmáció és mire való a tanfolyam? A kisgyermekek keresztelésekor a szülők és a keresztszülők tesznek helyettes hitvallást a „Hiszek egy…” (Apostoli Hitvallás) elmondásával. Református hitünk alapvető tanításait megismerve, a meglévő ismereteket rendszerezve ezt a hitvallást ismételjük meg most már személyesen a konfirmációs istentiszteleten. Egyben reméljük, hogy az ismeretek bővülésével, rendszerbe foglalásával párhuzamosan Isten Szentlelke hitünket is megerősíti. Konfirmált fiataljaink a gyülekezetekben úrvacsorával élhetnek. Hogy mit jelent, és miért fontos az úrvacsora arról lentebb röviden szólok még.
A két tanéves konfirmációs felkészülés a gyülekezetben (templomban a gyülekezeti teremben) zajlik iskolaidőben hetente pénteken 16.00 órától kezdve. Bővebb információt még a honlapon is találnak, de kérdés esetén bátran keressen a lenti elérhetőségeken. Jelentkezni a honlapon keresztül is elérhető Űrlapon lehet, mindenkinek vissza fogok jelezni.

Felnőttek számára keddenként 18.00 órától egy tanéves tartunk előkészítő tanfolyamot a gyülekezeti teremben. Tematikájában és tartalmában a gyermekekéhez hasonló a tanfolyam, de természetesen a felnőttek szélesebb ismereteihez és éretteb gondolkodáshoz igazított. Itt sincs semmilyen feltétel, sőt, a felnőtt konfirmációs felkészítő egyben a felnőtt keresztelés előkészítője is. Kérdésekkel itt is lehet keresni, illetve a honlapon is van tájékoztató és jelentkezési űrlap. A kezdési időpontról a jelentkezőket értesíteni fogom.
Azoknak is ajánlom, akik régebben konfirmáltak és szívesen felelevenítik a tanultakat, illetve hittanosaink szüleinek is (akár konfirmáltak, akár most sem fognak) azért, hogy jobban értsék mindazt, ami a hittanórákon történik és gyermekeik felmerülő kérdéseire választ adhassanak.

Szükség esetén mindkét tanfolyamot online is tudjuk folytatni, élő beszélgetés formájában. Erre tavasszal már volt is példa.

Kérem, hogy erről a lehetőségről tájékoztassák azokat a gyerekeket és felnőtteket, akiket érdekelhet!

Az óvintézkedések betartásával minden vasárnap 10.00 órai kezdettel tartunk istentiszteletet és gyermek-istentiszteletet a templomban. Az istentiszteleteket élőben is közvetítjük a Facebook közösségi oldalunkon, illetve a Youtube csatornánkon. Ezeken a helyeken később is megnézhetők, illetve a honlapon jó minőségben meg is hallgathatók. Különösen is ajánlom az október 4- igehirdetést, melynek témája az úrvacsora volt a youtube-on, valamint hanganyagként. Illetve az október 11-i prédikációt, amely a feltámadásról szólt az első Korinthusi levél alapján. Technikai nehézségek miatt ezt egyben hanganyagként tudják elérni a honlapon keresztül.

Szeretettel várom a konfirmációs tanfolyamra a jelentkezőket és hívok mindenkit a vasárnapi istentiszteletre élőben, vagy online!

Áldás, békesség!

Battyányi Géza református lelkipásztor
Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség
1039 Budapest, Vörösmarty utca 2.
Telefon: 304009807
Email: budapest-csillaghegy@reformatus.hu
Honlap >>>  
Facebook >>>
Youtube >>>
Instagram >>>

Szerző: Battyányi  2020.10.14. 23:04 Szólj hozzá!

Címkék: meghívó református konfirmáció Csillaghegy

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaghegy.blog.hu/api/trackback/id/tr2716239632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása