2012. március 2-án mint a világ oly sok keresztyén egyházában a Csillaghegyi Református Gyülekezetben is imanapot tartottunk. A világimanapra, - amelynek ebben az évben Malajzia volt a témája,- nemcsak asszony és lánytestvéreink jöttek el, hanem férfitestvéreink is képviseltették magukat. Örömmel töltött el minket, hogy a szervezésből ők is lelkesen kivették a részüket.

Az imanap Malajziának, ennek a távoli ázsiai országnak a bemutatásával kezdődött. Megismertük az ország történelmét, gazdaságát, népességét és földrajzát, gazdagon ilusztrálva az ország gyönyörű tájairól készült fotókkal. Bepillantást nyertünk a különböző kulturális, vallási, etnikai, nyelvi és szociális gyökereket tekintve sokszínű országnak az életébe. Megismertük azt a toleranciát amit ez a multikulturális nép egymás vallása és kúlturája iránt mutat. Az előadás alatt láthattuk a maláj nők életének mindennapjait.
Halgattuk zenéiket, megismertük azt az évtizedes küzdelmet amelyet az egyenjogúságukért az elfogadásukért, a megbecsülésükért vívnak. Teszik mindezt töretlen hittel, és kitartással. Hiszen egy olyan országban, ahol a keresztyénség aránya a lakosság létszámához viszonyítva igen csekély és a népesség több mint fele iszlám vallású, bizony nem könnyű a nők helyzete. Mindezek ellenére befogadásuk és békességük példamutató. Példázza mindezt köszönésük is: „békesség és üdvözlet”.
Miután megismertük a maláj nők életét, közösen olvastuk a liturgia füzetet és imáinkban vittük e távoli nőtestvéreink sorsát az Úr elé. Mi akiket földrészek választanak el tőlük, együtt imátkoztunk, hogy e távoli ország asszonyainak életében is „Győzedelmeskedjen az igazság” .

A liturgia végén kellemes maláj zene mellett közösen elfogyasztottuk a nőtestvéreink által készített maláj ételeket, teákat, édességeket. Lehetőségünk volt megismerni eredeti szinpompás textiliákat és színes kiadványokat. Mindannyiunkat örömmel töltött el, hogy bárhol is élünk a világban Krisztus szeretete velünk van. Jó érzés tudni, hogy bár földrészek választanak el egymástól de a Szentlélek határtalanul munkálkodik.

Leányiné Béres Gyöngyi

Az Imanap színvonalát most is emelte Gáspár Attila testvérünk segítsége, aki megkereste Malajzia budapesti nagykövetségét, és az ott kapott ismertetőket az imanapra elhozta, szétosztotta.
További fotók a szövegre kattintva érhetők el

Szerző: Battyányi  2012.03.12. 12:23 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaghegy.blog.hu/api/trackback/id/tr104311639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása