img_4539_opt-email.jpg„Mert más alapot senki sem vethet a meglevőn kívül, amely a Jézus Krisztus.” 1Kor 3,11

Kedves Testvérek!

2021. őszétől új konfirmációs csoportot indítunk a gyülekezetben. Várjuk azokat a református egyházban megkeresztelt fiatalokat, akik legalább hetedikesek ebben a tanévben, vagy idősebbek.
Egykor, a keresztelés előtt a szülőkkel találkozva megbeszéltük, hogy a kereszteléskor a szülők és keresztszülők által tett hitvallást, - gyermekük elérve a tizenéves kort, - saját maga is meg fogja erősíteni a konfirmáció alkalmával.  A szülők és keresztszülők erről Isten és a gyülekezet előtt ígéretet és fogadalmat is tettek, amikor erre a kérdésre válaszolva: „Ígéritek-e, fogadjátok-e, hogy e kisgyermeket mostantól fogva úgy nevelitek és neveltetitek, hogy az Atya, Fiú és Szentlélek Istenbe vetett hitéről majd ő maga önként tegyen vallást a gyülekezet előtt a konfirmáció alkalmával?” - így feleltek: „Ígérem és fogadom”

A felnőttek keresztelésekor a hitvallás a felkészülést követően, a keresztelés előtt hangzik el, míg a gyermek keresztelésekor a szülők és a keresztszülők előlegezik meg a kisgyermek elkövetkező hitvallását.

Természetesen annak sincs akadálya, hogy olyanok jöjjenek, akik nincsenek még megkeresztelve, vagy másik keresztyén felekezetben részesültek a keresztségben.

A felkészülés során megismerjük református keresztyén hitünk alapvető igazságait, a hittanórákon tanultakat rendszerbe foglaljuk, röviden összefoglaljuk egyházunk és a keresztyénség történetét. Megismerjük a keresztyén felekezetek (irányzatok) legfontosabb különbözőségeit, valamint gyülekezetünk, egyházunk felépítését és működését és tízparancsolat alapján megbeszéljük a legfontosabb keresztyén erkölcsi alapelveket. Jártasságot szerzünk az istentisztelet és az ünnepek területén. Ezt követően történik az ünnepélyes hitvallás a konfirmációs istentiszteleten.

A Csillaghegyen megkeresztelt gyermekekre feltétlenül számítunk, de mindenkit szívesen és örömmel fogadunk!

Kérem, hogy tájékoztassák erről a lehetőségről mindazokat, akik érintettek lehetnek!

Jelentkezni a honlapon található űrlapon keresztül lehet, a felkésztőt pénteken tarjuk a gyülekezeti teremben (1039 Budapest, Vörösmarty utca 2.) 16.00 órától.

Amennyiben bármilyen kérdésük van, kérem keressenek bizalommal a lenti elérhetőségeken!

Áldás, békesség!

Battyányi Géza református lelkipásztor

Budapest-Csillaghegyi Református Egyházközség
1039 Budapest, Vörösmarty utca 2.
Telefon: 304009807
www.reformatustemplom.hu
Email: budapest-csillaghegy@reformatus.hu

Honlap >>>      Facebook >>>
Youtube >>>    Instagram >>>

Szerző: Battyányi  2021.09.30. 18:56 Szólj hozzá!

Címkék: csillaghegy konfirmáció

A bejegyzés trackback címe:

https://csillaghegy.blog.hu/api/trackback/id/tr2416705298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása